Veelgestelde vragen

Service

Wat is jullie werkgebied?

Ons werkgebied is voornamelijk regio Zuid- en Midden Nederland. Staat uw pand buiten ons werkgebied? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Geven jullie ook advies aan huis?

Jazeker, wij werken met adviseurs die graag bij u langskomen om de mogelijkheden te bespreken. Onze adviseurs zijn voorzien van een aantal kleurenstalen om u een goede indruk te geven van het resultaat.

Geven jullie ook garantie?

Ja, wij geven garantie op het geleverde werk. Ook krijgt u vanuit Keim 20 jaar kleurgarantie!

Verzorgen jullie ook reparaties aan de gevels?

Kleine reparaties worden door ons uitgevoerd. Grotere en bouwtechnische reparaties voeren wij niet uit.

Werken jullie ook met andere merken?

Nee, wij werken enkel met Keim-producten.

Reinigen jullie ook de gevels?

Ja, wij reinigen uw gevels alvorens we gaan Keimen of kaleien.

Voeren jullie ook onderhoud uit?

Jazeker. Gemiddeld is een gevel na 6-8 jaar toe aan een reinigingsbeurt. Dit heeft vooral te maken met de locatie waar uw pand zich begeeft. Een pand wat dichterbij een bos of bomen staat, zal eerder toe zijn aan onderhoud dan een pand wat in een woonwijk staat.

Hoelang duren de werkzaamheden?

Dat verschilt per opdracht. U krijgt van ons altijd een indicatie hoelang de werkzaamheden in beslag gaan nemen.

Welke werkzaamheden vallen er onder ’’oplevering’’ ?

Wij leveren al ons werk af zonder opleverpunten. Alles wordt netjes opgeruimd, achtergelaten en afgevoerd.

Kaleien

Wat is kaleien?

Kaleien is een techniek waarbij een kalkpleister met een blokkwast wordt aangebracht op een muur of een gevel. Populair zijn dus gevels, binnenmuren en buitenmuren. Meest wordt deze techniek toegepast op een bakstenen muur. Door de bakstenen te kaleien blijft de structuur van de bakstenen enigszins zichtbaar. Hierdoor wordt een klassieke matte uitstraling gecreëerd die een kalkverf kenmerkt. Kaleien biedt de gevel extra bescherming tegen regen, zon en andere weersinvloeden. Bovendien kun je eventuele beschadigingen van de gevel camoufleren door de kalei techniek toe te passen

Wat kost kaleien?

Dit hangt af van verschillende factoren. Ondergrond, reiniging, aantal lagen, reparaties, kleur en nabehandeling. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsbepaling.

Wat zijn de voor- en nadelen van kalei?

Je gevel is prima beschermd

Als je je gevel gaat kaleien is hij beschermd tegen alle mogelijke weersomstandigheden.

De muur kan ademen

De muur is dampopen, wat betekent dat hij kan ademen. Dit zorgt er onder andere voor dat eventueel vocht dat in de muur is geraakt er ook zonder problemen weer uit kan.

Een spectaculair resultaat

Een gekaleide muur heeft een authentieke uitstraling. Het spectaculaire resultaat zal er voor zorgen dat jouw oude gevel een natuurlijke en frisse uitstraling krijgt.

Past bij alle stijlen

Veel mensen denken dat kalei enkel geschikt is voor rustieke en landelijke woningen. Niets is minder waar. Het mag dan wel een oude techniek zijn die zijn oorsprong kent in het boerenleven, kalei komt ook prima tot zijn recht op moderne woningen.

Nadelen:

Het enige nadeel is dat kalei op termijn een andere kleur krijgt en ietwat doffer wordt. Voor sommigen is dit een nadeel, voor anderen dan weer net een voordeel omdat het het authentieke karakter van kalei versterkt.

Keimen

Wat is Keimen?

Keimen is minerale verf aanbrengen op gevels of andere (buiten)muren. Een gekeimde muur heeft de uitstraling van kalk, maar zorgt voor een betere bescherming. Hierdoor is het een populaire optie bij de restauratie van monumenten en andere gebouwen.

De term ‘keimen’ is afkomstig van het merk Keim, dat bekendstaat om hun minerale verf. In tegenstelling tot andere verven verkleurt of vergeelt keimverf niet. Laat je je huis wit keimen? Dan geniet je lange tijd van een prachtige gevel.

Wat betekent het verstenen van Keim?

Specifieker gezegd is keim silicaatverf, dit is een soort mineraalverf. Silicaatverf gaat een verbinding aan met de ondergrond. Dit betekent dat de keimverf zich verbindt met de stenen ondergrond. Dit proces wordt ook wel verstenen genoemd.

Door het verstenen kunnen schimmels en bacteriën zich minder goed hechten aan de muur. Toch blijft een gekeimde muur dampopen, wat ideaal is voor geïsoleerde gevels. Houd er wel rekening mee dat keimverf lastig te verwijderen is, door het versteningsproces.

Moet een gekeimde gevel onderhouden worden?

Een gekeimde gevel onderhouden is niet erg moeilijk, omdat de verf onderhoudsarm is en niet verkleurd. Wel kan de gevel na een aantal jaar vies worden door bijvoorbeeld afgifte van bomen en bossen in uw omgeving. Je kunt jaarlijks de gekeimde gevel borstelen, met een zachte borstel/bezem. Doe dit niet op een natte muur!

Wil je na een aantal jaren de gekeimde gevel reinigen? Dan kunt u dit doen door de geven te reinigen onder lage druk (maximaal 40 BAR). Heeft u liever dat SMK dit voor uw doet? Neem dan gerust contact met ons op.

Let op: houd er rekening mee dat lichte kleuren meer/vaker onderhoud nodig hebben dan donkere kleuren.

Wat kost Keimen?

Dit hangt af van verschillende factoren. Ondergrond, reiniging, voorbehandeling, reparaties, kleur en aantal lagen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsbepaling.

Waarom werken jullie met Keim?

 1. Keim is volledig op mineraalbasis en dus milieuvriendelijk en duurzaam.
 2. Keim verven staan er om bekend over een bijzonder hoge waterdamp doorlatendheid te beschikken van zomaar even 99 procent;
 3. Keim verf zal niet verkleuren door de invloed van anorganische aard-pigmenten;
 4. Keimwerk realiseert een zeer exclusieve uitstraling, mede door toedoen van haar 100 procent matheid;
 5. Keimwerk staat er om bekend over een bijzonder lange levensduur te beschikken;
 6. Een ondergrond die is gekeimd kan zonder probleem later terug worden gekeimd;
 7. Meerwaarde voor uw woning of pand

Voordelen van Keim t.o.v. andere merken

Voordelen Keim t.o.v. andere merken

 • Versteend met ondergrond
 • 99% Waterdampdoorlatendheid
 • Volledig op mineraalbasis
 • Zuiniger in verbruik
 • Langere levensduur +/- 12 jaar
 • Na 2 schilderbeurten 98% dampdoorlatend terwijl alternatieven soms maar 60% vochtdoorlatend zijn en na 2 schilderbeurten nog maar 36% waardoor de kans op vocht in huis erg groot wordt.
 • Milieuvriendelijk
 • Onbrandbaar

DOWNLOAD hier het onderhoudsschema t.o.v. andere verven.

Niet gevonden?

Stond het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

Offerte aanvragen

Bent u enthousiast geworden over het laten schilderen van uw buitenmuren met Keim? Of wilt u meer weten over het kaleien van buitenmuren? Of wilt u graag binnen weer frisse muren? Dan kunt u een offerte aanvragen of contact opnemen met Specialisten Met Keim voor meer informatie. Wij berekenen graag voor u wat het kost om uw muur te laten keimen, kaleien of uw binnenmuren te laten verven.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 50 MB.