Keim Specialisten met keim 1

SMK: uw specialist op het gebied van kaleien

Vraag offerte aan
Specialist in keimen en kaleien
Gratis kleuradvies
Komt langs op locatie
SMK denkt met u mee

Kaleien is het aanbrengen van een ‘kaleimortel’ op een wand of muur. Kaleien wordt meestal toegepast op woningen en andere gebouwen om de buitenmuren te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals neerslag of zonlicht. De kalei wordt met een blokkwast op de muur aangebracht waardoor de structuur van de bakstenen zichtbaar blijft. Het pand houdt daardoor zijn authentieke uitstraling. Na het aanbrengen van de kalei wordt de muur met een vochtige spons na bewerkt om een mooie matte uitstraling te krijgen.

Bij SMK zijn we gespecialiseerd in het werken met kalei. Wij kunnen u volledig begeleiden, u adviseren en een offerte op maat maken. Vervolgens zorgen wij ervoor dat de kalei zorgvuldig wordt aangebracht, zonder opleverpunten.

Vraag gemakkelijk een offerte aan

Heeft u vragen over kaleien?

Om u zo goed mogelijk te informeren over onze diensten en kaleien, hebben wij de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet.

Wat is kaleien?

Kaleien is een techniek waarbij een kalkpleister met een blokkwast wordt aangebracht op een muur of een gevel. Populair zijn dus gevels, binnenmuren en buitenmuren. Meest wordt deze techniek toegepast op een bakstenen muur. Door de bakstenen te kaleien blijft de structuur van de bakstenen enigszins zichtbaar. Hierdoor wordt een klassieke matte uitstraling gecreëerd die een kalkverf kenmerkt. Kaleien biedt de gevel extra bescherming tegen regen, zon en andere weersinvloeden. Bovendien kun je eventuele beschadigingen van de gevel camoufleren door de kalei techniek toe te passen

Wat kost kaleien?

Dit hangt af van verschillende factoren. Ondergrond, reiniging, aantal lagen, reparaties, kleur en nabehandeling. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsbepaling.

Wat zijn de voor- en nadelen van kalei?

Je gevel is prima beschermd

Als je je gevel gaat kaleien is hij beschermd tegen alle mogelijke weersomstandigheden.

De muur kan ademen

De muur is dampopen, wat betekent dat hij kan ademen. Dit zorgt er onder andere voor dat eventueel vocht dat in de muur is geraakt er ook zonder problemen weer uit kan.

Een spectaculair resultaat

Een gekaleide muur heeft een authentieke uitstraling. Het spectaculaire resultaat zal er voor zorgen dat jouw oude gevel een natuurlijke en frisse uitstraling krijgt.

Past bij alle stijlen

Veel mensen denken dat kalei enkel geschikt is voor rustieke en landelijke woningen. Niets is minder waar. Het mag dan wel een oude techniek zijn die zijn oorsprong kent in het boerenleven, kalei komt ook prima tot zijn recht op moderne woningen.

Nadelen:

Het enige nadeel is dat kalei op termijn een andere kleur krijgt en ietwat doffer wordt. Voor sommigen is dit een nadeel, voor anderen dan weer net een voordeel omdat het het authentieke karakter van kalei versterkt.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u nog vragen over Kaleien of wilt u de mogelijkheden met ons bespreken? Neemt u dan gemakkelijk contact met ons op via onze contactgegevens of vraag vrijblijvend een offerte aan middels het contactformulier.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 50 MB.

  Kaleiwerk van Specialisten met Keim

  Tevreden klanten

  Vierkante meter gekaleid

  Alles wat u wilt weten over kaleien

  Waar kan kalei op worden toegepast?

  Kalei wordt gebruikt voor buitenmuren en voor (kop)gevels van woningen, bedrijfspanden en ander vastgoed. Kaleien wordt meestal toegepast op een bakstenen muur, maar het kan ook worden gedaan op binnenmuren. Wanneer u uw woning wilt laten opknappen en de buitenmuren moeten worden geschilderd dan is de keuze voor kaleien een logische, vanwege de voordelen die dit biedt ten opzichte van gewone verf voor buitengebruik.

  Wat zijn de voordelen van kalei?

  Kalei heeft een aantal belangrijke voordelen

  • Het is een milieuvriendelijk materiaal
  • Het houdt vocht buiten de deur
  • Kalei is zeer duurzaam
  • De verf is leverbaar in zo ongeveer iedere kleur
  • Kalei is damp-open
  Lees meer

  Wat kost kalei per m2?

  Er zijn veel verschillende factoren die invloed hebben op de kostprijs van kalei per m2. 

  De factoren die hierbij een rol kunnen spelen:

  • De ondergrond waarop de kalei aangebracht wordt
  • Is er van tevoren reiniging van de ondergrond nodig?
  • Moet er een voorbehandeling worden gedaan?
  • Er zijn veel verschillende kleuren waaruit gekozen kan worden.
  • Wanneer er meerdere lagen nodig zijn, zal de prijs hoger zijn dan wanneer er aan een laag voldoende is.

  Wilt u een prijsindicatie krijgen? Neemt u dan gerust contact met ons op, dan kunnen wij een vrijblijvende prijsbepaling voor u maken.

  Neem contact op met SMK

  Met welke soort Kalei werken wij?

  Keim Uni-kalei

  KEIM Uni-Kalei is een kalei- of slemmortel op kalk-cementbasis met een gering aandeel organische toeslagstoffen en vezels.

  Uni-kalei wordt gebruikt om buitengevels een authentiek karakter te geven, maar kan ook zeker binnenshuis worden toegepast. Het kan door zijn vullende eigenschappen óók  worden toegepast op gevels met barsten en grotere oneffenheden. De Kalei wordt aangebracht met een blokborstel in een laagdikte van 2 tot 3mm en dit om een typische kaleieffect te verkrijgen.