Skip to main content

Wat is het verschil tussen Keimen en kaleien

Het verschil tussen kaleien en keimen zit hem in de samenstelling van het materiaal en de uitstraling. Keimen is simpelweg het aanbrengen van Keimverf. Met Kaleien breng je een kalkmortel aan op de gevel. Beide systemen zijn zeer milieuvriendelijk, duurzaam en damp-open. Daarnaast kan zowel Keim als kalei ook worden toegepast op binnenmuren.

  kaleien
Keim                                                                 Kalei

Buitenmuren kaleien

Kalei is een kalkmortel dat met een blokkwast op de (buiten)muren wordt aangebracht. Door de structuur van kalei blijft het uiterlijk van het pand behouden. Daar komt bij dat kalei in diverse kleuren kan worden geleverd, u bent dus vrij in de keuze voor uw interieur of exterieur. Kalei is duurzaam en beschermt de muren tegen vocht en schimmel. De uitstraling van het pand gaat er natuurlijk enorm op vooruit als u de gevels laat behandelen met kalei. U kunt dit eventueel zelf doen, maar uitbesteden aan onze vakbekwame schilders geeft altijd een fraai resultaat. Kalei wordt vaak toegepast bij renovaties, maar ook om nieuwbouwwoningen toch een authentieke uitstraling te geven.

Keimen van buitenmuren

Keim is een mineraalverf zonder schadelijke stoffen. Keim is een materiaal dat zich hecht aan de stenen van de gevel en er als het ware één mee wordt. Keim is onbrandbaar, dus mocht er brand uitbreken dan komen er geen schadelijke stoffen vrij zoals dat bij ‘gewone’ muurverf wel mogelijk is. Keim is net als kalei een duurzaam materiaal waar u veel langer plezier van heeft dan andere muurverven. Het laat zich veel minder snel beïnvloeden door het weer en zonlicht. Met keim worden de buitenmuren van je huis perfect afgewerkt.

Kiest u voor kalei of voor keim?

Het kan lastig zijn om de keuze te maken voor kalei of voor keim. Als u er niet uit komt wat voor uw pand de beste optie is dan kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend advies vragen bij de Specialisten in Keim. Als u de keuze voor het materiaal heeft gemaakt kunt u ook een offerte aanvragen voor de levering en eventueel het aanbrengen als u dat niet zelf wilt doen. Met kaleien of keimen maakt u de juiste keuze voor uw pand en verlengt u de levensduur aanzienlijk. Maar het is uiteraard ook een prima investering om uw pand er weer mooi en fris uit te laten zien. Dit verhoogt uw woongenot of geeft u de mogelijkheid om een hogere prijs te vragen als u de woning wilt verkopen.

Geheel vrijblijvend advies nodig? Neem dan contact met ons op.