Skip to main content

Keim is een unique verfsysteem voor het bewerken van muren. U vraagt zich wellicht af waarom u zou kiezen voor keim als de buitenmuren van uw woning of bedrijfspand aan een schilderbeurt toe zijn. Hiervoor kunnen we u een aantal redenen ter overweging geven.

Een duurzame behandeling van de muren

Steeds meer mensen denken na over het verduurzamen van hun woning. Dat moet ook wel, want de overheid stelt hier steeds strengere eisen aan, zowel voor verhuurders als voor particuliere huizenbezitters. Keimen kan een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van een woning. Keim verf beschermt de muren niet alleen, het heeft ook een isolerend effect. Bovendien is dit materiaal zeer duurzaam. U hoeft de schilderbeurt dus niet om de paar jaar te herhalen. Een gevel die met keim is geschilderd is dampopen en daardoor minder bevattelijk voor de vorming van schimmel en het aangroeien van algen. De muur is minder vochtig doordat keim sneller opdroogt na regen of een vochtige periode dan gewone verf.

Keim is milieuvriendelijk

U hoort vast wel eens verhalen over verf die schadelijke stoffen bevat. Bij Keim is dit niet het geval. Het is een zuiver natuurlijk materiaal. Ook de verschillende kleuren worden gewonnen uit natuurlijke mineralen. Daardoor is een gevel die met Keim is geschilderd ook nog eens zeer kleurvast. De verf wordt op de gewenste dikte gebracht met behulp van wordt steenmeel gebruikt, zoals marmermeel of kwarts. Een ander belangrijk voordeel van keim dat het onbrandbaar is. Keim is een mineraalverf die silicaat bevat. Deze stof verbrandt niet. Daardoor komen er, als er brand in het pand zou uitbreken, geen giftige stoffen vrij van de verf.

Welke Keim verf is aan te bevelen?

Wilt u zelf gaan keimen of wilt u bij het inschakelen van een vakbekwaam schildersbedrijf zeker weten dat er met goed materiaal wordt gewerkt, let dan op het type Keim verf wordt gebruikt. Specialisten met Keim werkt voornamelijk met Soldalan en SoldalanME. Deze verf is van uitstekende kwaliteit en staat garant voor een fraai eindresultaat. Het grootste verschil tussen Soldalan en SoldalanME is dat SoldalanME een fotokatalytische werkzaam heeft waardoor het organische vervuiling en schadelijke gassen reduceert.

Silicaatverf is weliswaar duurder in aanschaf, een schilderbeurt zal u dan ook meer kosten dan met conventionele verf. Maar bedenk dat het schilderwerk veel minder vaak hoeft te worden bijgewerkt. Gemiddeld moet u uw woning twee keer zo vaak opnieuw laten schilderen als u gewone verf gebruikt dan wanneer u kiest voor keim.

Wilt u meer informatie of wilt u een offerte aan vragen? Neem dan contact met ons op!