Skip to main content

Wat kost een huis laten Keimen?

Bent u van plan om uw huis te laten keimen? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten. Een vaste prijs valt hiervoor niet te geven omdat de kosten vanzelfsprekend afhankelijk zijn van het aantal vierkante meters dat moet worden gekeimd. Daarnaast wordt de prijs bepaald door de hoeveelheid extra werk die moet worden gedaan voordat de schilder aan de slag kan. Denk daarbij aan het afplakken van bijvoorbeeld deuren en kozijnen en het nemen van andere maatregelen om te voorkomen dat de verf terecht komt op plaatsen waar dat niet de bedoeling is.

Hoe lang is de schilder bezig met keimen?

Een gemiddeld rijtjeshuis kan in principe in een dag worden voorzien van een keim laag. Als er twee lagen moeten worden aangebracht dan moet de eerste laag uiteraard eerst goed drogen en komt de schilder de volgende dag terug voor de tweede laag. Ook hier is het weer van belang om hoeveel vierkante meter het gaat en hoe gemakkelijk de schilders overal bij kunnen. Een bungalow met maar één woonlaag is vanzelfsprekend een stuk sneller klaar dan een woning met drie woonlagen.

Prijsindicatie voor het keimen van uw buitenmuren

Een globale prijsindicatie voor het keimen van uw muren komt neer op circa 25 euro per vierkante meter bij het aanbrengen van een enkele laag keim. Als er twee lagen moeten worden aangebracht, dit is het geval al het om een onbewerkte muur gaat, dan moet u uitgaan van gemiddeld 40 euro per vierkante meter. Let wel, deze prijzen zijn inclusief het reinigen van de gevel en exclusief BTW. Een exacte prijsopgave krijgt u als u voor uw pand een offerte aanvraagt. Dan weet u precies waar u aan toe bent.

Jarenlang plezier van een huis keimen

Het laten keimen van uw huis is misschien even een investering. Maar bedenk dat het een heleboel voordelen heeft. Uw huis wordt optimaal beschermd tegen vuil, schimmel en vocht. Het zonlicht wordt optimaal gereflecteerd waarmee keimen ook een gunstig effect heeft op de temperatuur in huis. Een gekeimde muur blijft jarenlang mooi. Bij een volgende schilderbeurt hoeft uiteraard maar één laag te worden aangebracht en bent u dus flink goedkoper uit. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan bij Specialisten met Keim voor een persoonlijke prijsopgave. Gaat u akkoord dan maken we een afspraak om de opdracht te komen uitvoeren.