Skip to main content

Keimen klinkt misschien ingewikkelder dan het is. Het is niet meer of minder dan schilderen met keim. Keim is een silicaatverf die dankzij het feit dat deze verf geheel uit natuurlijke ingrediënten bestaat, een stuk minder schadelijk dan traditionele verf. Maar dat is lang niet het enige voordeel van deze revolutionaire manier voor het schilderen van gevels. Keimen zorgt er ook voor dat de buitenmuren veel beter worden beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Minder vaak het schilderwerk bijwerken

U bent nu misschien gewend om de buitengevels van uw woning eens in de paar jaar te schilderen of te laten schilderen. Als u kiest voor Keim verf dan kan deze frequentie een stuk omlaag. Een met Keim geschilderde gevel blijft veel langer mooi. Dat komt onder andere doordat deze verf minder gemakkelijk vocht doorlaat. Schimmel, algen en vocht van binnenuit krijgen daardoor minder kans. U ziet dus niet meer van die ontsierende vochtplekken op de muur zoals u dat wellicht gewend was van andere soorten verf. De schilder hoeft nu veel minder vaak langs te komen, wat een aanzienlijke kostenbesparing betekent.

Kan ik mijn gevel ook zelf keimen?

Keimen is niet anders dan schilderen. Dat betekent dat als u bedreven bent om zelf uw woning te schilderen, u ook zelf kunt keimen. Als u het niet ziet zitten om op een ladder of een steiger te klimmen dan is het natuurlijk een beter idee om voor het keimen van de gevel een vakman in te schakelen. Die klaart de klus in een dag in de meeste gevallen. Als u zelf met Keim aan de slag gaat is het belangrijk dat u de juiste hoeveelheid aanbrengt. Alleen dan heeft u de garantie dat de schilderbeurt voldoende is voor de komende jaren.

Een mooi resultaat met Keim

Keim geeft een fraai eindresultaat. Keim is verkrijgbaar in diverse kleuren, u kunt uw huis dus in principe in iedere gewenste kleur keimen of laten keimen. Let hierbij wel op dat u zich houdt aan de voorschriften van uw gemeente en/of de welstandscommissie. Als de kleur tot protesten leidt loopt u immers het risico dat u de gevel opnieuw moet schilderen.

Kies ook voor een onderhoudsvrije gevel

Keim is een mineraalverf die onbrandbaar is. Mocht er brand uitbreken in het pand dan komen er door de verf op de gevel geen giftige stoffen vrij. De kleur van Keim kan tot wel 20 jaar worden gegarandeerd omdat het weer hier geen tot weinig invloed op heeft. Als u vandaag de gevel van uw huis laat keimen dan hoeft u pas over pakweg 12 jaar een volgende afspraak met de schilder te maken.

 

Wilt u meer informatie of een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op!