Skip to main content

Als u een beetje een handige klusser bent en al vaker de verfroller heeft gehanteerd dan ligt het misschien voor de hand dat u de gevel van uw huis zelf gaat keimen. Maar bedenk goed waar u aan begint. Het aanbrengen van Keim is lastiger dan het rollen van een muur of plafond met latex. Het moet zeer precies worden aangebracht en de dikte van de laag moet ook voldoende zijn voor een mooi en duurzaam eindresultaat.

Schakel een vakbekwame schilder in

Zelf keimen heeft nog een nadeel. U moet op hoogte werken en dat is niet zonder risico. Een ervaren vakbekwaam schilder werkt altijd op een steiger. De tijd dat er op een ladder werd geschilderd is voorbij. Arbo voorschriften eisen dat er veilig gewerkt wordt en daar hoort een steiger bij. Als u zelf aan de slag gaat dan is het dus aan te raden om een steiger te huren. Dat betekent extra kosten. Stel dat het regent dat het giet op de dag dat u wilde gaan schilderen. Dan moet de steiger langer gehuurd worden, als dat al mogelijk is. Tevens is het werken met Keim verf niet geheel zonder risco. Keim hecht zicht namelijk vast aan de ondergrond. Uw dient dus alle onderdelen zoals uw ramen, kozijnen, bestrating, dakranden etc. goed af te plakken/af te dekken alvorens u begint met de klus. Mocht u toch hebben geknoeid op bijvoorbeeld uw bestrating, dan kan dat een flinke kostenpost zijn om de Keim verf te laten verwijderen.

Laat uw buitenmuur keimen door de specialist

Een schilder die u inhuurt voor het keimen van uw gevel is zelf verantwoordelijk voor zijn planning. Als het weer het niet toelaat om te werken dan zal hij op een later moment terug moeten komen. Schilders houden daar rekening mee en plannen er hun werkzaamheden op. Als u een paar dagen vrij heeft genomen om te keimen en het weer werkt niet mee dan moet de klus misschien wel weken of maanden worden uitgesteld. Ook als de kwaliteit van de muur al slecht is gaat die alleen nog maar verder achteruit. Mocht u uw muren gaan keimen omdat u uw woning in de verkoop wilt zetten dan blijft het goede visitekaartje dus uit. Dat kan een lager bod op het huis opleveren.

Maak een afspraak voor het keimen van uw buitenmuren

Wat de reden ook is om uw buitenmuren te laten keimen, het is altijd verstandig om dit aan de vakman over te laten. Specialisten Met Keim doet dagelijks niets anders. Wij kunnen de klus dan ook veel sneller tot een goed einde brengen dan wanneer u dit, als onervaren, zelf probeert. Wilt u een mooi eindresultaat, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte om uw buitengevel te laten keimen