Skip to main content

Wat zijn de voordelen van Keim verf

Keim verf wordt toegepast op de buitenmuren van huizen en andere gebouwen. Keimen, zoals het aanbrengen van de verf vaak wordt genoemd, heeft belangrijke voordelen. De belangrijkste voordelen zijn natuurlijk de bescherming en uitstraling van uw muren. Niet geschilderde buitenmuren staan bloot aan weersinvloeden en invloeden van het zonlicht. Dit kan schade en verkleuring tot gevolg hebben. Met Keim verf brengt u dus een optimale bescherming aan tegen allerlei weersinvloeden zonder dat het verkleurd. U krijgt niet voor niets 20 jaar kleurgarantie! Daarbij is Keim verf zeer dampopen ( 98-99% ) waardoor uw buitenmuren kunnen blijven ademen.

Geef uw woning een fraai aanzien

Met een behandeling met keim verf geeft u uw pand een fraaie uitstraling. Keim kan in verschillende kleuren worden aangebracht. Houd daarbij wel rekening met mogelijke eisen dan wel voorschriften van bijvoorbeeld een welstandscommissie, een vereniging van eigenaren of de gemeente. Te felle kleuren zijn vaak niet toegestaan en kunnen leiden tot vervelende en slepende conflicten. U kunt zich altijd laten informeren over een geschikte kleur als u uw woning zelf wilt gaan keimen. Als u dit niet ziet zitten dan is het een goed idee om het aanbrengen van keim verf aan een vakman uit te besteden.

Keim verf beschermt uw muren optimaal

Heeft u last van vocht of schimmel op of in uw muren? Dan is keim verf een uitkomst. Deze beschermt uw muren namelijk optimaal tegen deze vervelende en ook ongezonde ongemakken. Keim is onbrandbaar, dit betekent dat mocht een pand door brand worden getroffen er geen giftige dampen vrijkomen. Daarnaast heeft keim verf de eigenschap dat het de temperatuur reguleert door zonlicht te weerkaatsen. Dit kan een belangrijke bijdrage leveren aan hittestress, zeker op plaatsen waar veel gebouwen dicht op elkaar staan en waar weinig bomen en planten staan.

Keim verf is milieuvriendelijk

Een ander belangrijk voordeel van Keim verf is dat het materiaal milieuvriendelijk is. Keim verf is namelijk 100% op mineraalbasis. Dit is niet alleen belangrijk als de verf eenmaal is aangebracht, het is natuurlijk ook veel beter voor de mensen die ermee werken. Dit levert geen risico voor de gezondheid op zoals dat vroeger wel het geval was met verf waar schadelijke stoffen in werden verwerkt. De kwaliteit is absoluut niet minder dan van andere verfsoorten. Een muur die reeds is voorzien van een verflaag hoeft doorgaans maar één keer gekeimd te worden. Op een onbewerkte muur adviseren wij twee lagen keim verf aan te brengen voor een langdurig mooi resultaat.

Heeft Keim verf dan helemaal geen nadelen?

Als schildersbedrijf van keim verf zijn we bij Specialisten met Keim natuurlijk overtuigd dat dit de beste keuze is voor uw buitenmuren. En eerlijk gezegd kunnen we ook geen nadelen bedenken waarom u voor iets anders dan keim verf zou moeten kiezen. Het enige nadeel dat we kunnen bedenken is dat keim verf niet geschikt is tegen grondig schoonmaken. Zet dus niet de hogedrukreiniger op uw gevel als deze smoezelig is geworden, maar maak een afspraak voor het aanbrengen van een nieuwe laag keim.